« terug naar vorige pagina

Assistenten en praktijkondersteuning

Er zijn vier doktersassistentes bij Huisartsenpraktijk ’t Plein werkzaam : Monica, Conny, Moesha en Minouche. De doktersassistente is het aanspreekpunt voor de patienten. Zij maken afspraken, geven adviezen en doen in opdracht van de huisarts een aantal verrichtingen zoals uitstrijkjes maken, wratten aanstippen, bloeddruk controle, hechtingen verwijderen, oren uitspuiten en het geven van injecties. Als praktijk willen wij graag onze ervaring en enthousiasme voor het vak overbrengen aan toekomstige zorgmedewerkers. Met enige regelmaat leiden wij daarom nieuwe doktersassistentes op. Vanaf februari 2023 zullen wij Tessa begeleiden tijdens haar tweejarige BBL opleiding aan het Nova College.

 

Onze praktijkondersteuner somatiek (POH-s) Esther de Jong begeleidt de patiënten met diabetes mellitus, COPD, hart- en vaatziekten. Tevens doet zij de begeleiding bij Stoppen met Roken en adviseert u als u een gezondere levensstijl wilt gaan volgen. Physican assistent Miranda Reuderink begeleidt patiënten met hart- en vaatziekten.

 

Onze praktijkondersteuner ouderenzorg (POH- ouderenzorg) Ingrid Verheijden is gespecialiseerd in de problematieken van onze oudere patiëntengroep en beschikt over de kennis om deze kwetsbare doelgroep te ondersteunen. De aandachtsgebieden voor de POH ouderenzorg zijn fysieke, cognitieve en psychische kwetsbaarheid. Hierbij kunt u denken aan (beginnende) dementie, eenzaamheid of fysieke ongemakken door ouderdom. 

 

De praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) Diana Nugteren doet begeleiding bij rouwverwerking, relatieproblematiek, overspannenheid en burn-out en andere situaties waarbij kortdurend psychologische begeleiding gewenst is.